Saturday, October 20, 2012

ini cerita dia..^_^

Asslamualaikum n salam hari sabtu..
Yeay!!bile hari Sabtu, means weekend..hehe
Bile weekend, means ak leh tido sepuasnye(erkk..apakah??ish2)

post kali ni ak nk update tentang Konvokesyen En Tedy a.k.a prince hatiku(Muhammad Alqaf Azmi)..hehe
pada 12Oct2012, ak telah membuat keputusan utk menemaninye pergi konvokesyen kat UMP Gambang..jauh seyh..tp demi cinta..wekkk(geli la plak rs..tp cam gtu lah plus minus..)..tp ini juga disebbkn oleh parents/family dia xdpt dtg..huhu..same case wit me(my konvo)..so, y not sy temankn dia..

nasib baik Che Kechek sudi menemani ak ni..adeyhh..riso gak if terpksa pergi alone..ye la..cam ne ak nk explain kat We nk bg green light, n tido bilik otel sorang2(creepyyy), bwak diri sorang2 time konvo (tp reason ni xde la kukuh sgt)..n y plng penting, mane leh biar kami berdua2an..nnti y ke 3 tu..ehem3..phm2 sndri lerr..xde psal lak kawin free nnti..xnk ak..

planning awl pkcik tu nk kenalkn ak dgn kwan2(the most cuak thing..sptnye berjupe dgn mertua la plak kn..bak kata sarah, kawan memainkn peranan 1% lam pmilihan psangan hidup, so ak pon kenala tunjuk gaya y boleh di approve oleh kwn2 dia)..tp last2 xdpt pon berjumpe dgn kesemua bff dia..yg ak jupe adalah org y ak dah kenal, spt Cho, Solihin, Shah, n yg xkenal 2 orang je jupe..Fiq ngn cik abenye, Sam..
so, sedikit kelegaan di ctu..tp terkilan ckit(ckit je tau..xbykkk)..xpe la..dpt kad nnti, leh la jupe plak(gedikss)..

ak n Che telah membeli sejambak bunga tuk dia..even pda mula dia xnk(malu2 kura2 lak kn)..n xmacho r bunga bg kat laki..tp lepas konvo, jawapan lain giler..n ak rs dia lebih sygkn bunga drp transkrip dia dpt..n Che leh kluarkn statement, "ak rs mu la ptut beli bunga kat dia nnti nis,,"..erkkk..apakah, bertukar watakkah kami??hehe

tp yg menyedihkn n frust adalah kami xdpt bergmbar byk pon d hari kejadian..sbb nye hujan lebat giler..sesak giler..n xde pon pic ngn kwan2 dia..sedih gak r..sorry awk..xdpt nk tolong..huhu
tp dia kata xpe..tggu konvo master lak..so, time tu jgn riso..akn ade junior awk menemani..hehe

Mlmnye dia telah membelanja kami mkn ikan segar..nk bakau tp disebbkn ramai sgt customer, so msak 3rs je la..keesokn hari nye, kami berjln2 d pantai Teluk Chempedak..tp sebelum tu p lepaskn kempunan brekfas mkn nasi lemak(ak da lupe name kdai ni..hehe)..d pantai tu Cho join skali..ak tau knape dia nk join..ehem3..haha..so, bergmbar2 d pntai..tp mungkin pic ak lebih byk??haha..ops..sorry my dear..hehe

so, nothing more kot..enjoy d pics..^_^
oh lupe..motmot(kete kancil dia) memainkn peranan penting..disbbkn dialah kami selamat smpai KL..alhamdulillah..ak sygkn motmot..hehe

majlis konvokesyen ke7 UMP


seb baik ade khemah leh gak bergmbar 1,2 pic..hehe

dia kata mcm salesman lak dia pkai kot but i do think he's encem..

thnks a lot my dear bff Che Kechek..luv u moreee(nnti next time i teman u lak ea..hehe)

at TC (adakah bunga atau transkrip lg penting??hehe)

wit Cho at TC

Che, Cho, Him, Me




2 comments:

  1. sedapnya dpat pneman camni :)

    ReplyDelete
  2. ha'ah.. grateful sgt dia dpt teman..luv u much more Che bum bum..hehe..^_^

    ReplyDelete